En büyük hayalim Fenerbahçe'ye başkan olmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
SAMSUN - Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "En büyük hayalim Fenerbahçe'ye başkan olmak" dedi.
Saran, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Kulübü'nce Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yaşam öyküsü, spor ve başarı" konulu söyleşiye katıldı.
Söyleşide hayatından örnekler veren Saran, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir öğrencinin, 'Fenerbahçe'ye başkan olmak istiyormusuz' şeklindeki sorusuna Saran, "En büyük hayalim Fenerbahçe'ye başkan olmak. Ben bu hayalimi her zaman her yerde söyledim. Bana ilk başlarda şöyle diyorlardı, 'söyleme, olamazsın, fırsat çıktığı zaman ben istemiştim dersin' diyorlardı. Ben şeffaf politika uygulamayı düşünenlerdenim. Kimsenin arkasından iş çevirmemeye çok özen gösterdim. Aziz bey beni yönetime alırken de söylemiştim. Benim böyle bir hedefim var diye. Beni kulüpten ihraç ettiler. Geri döndüm, bir daha ihraç ettiler. Yine pes etmedim. Ama böyle bir hedefim var ama olmazsa olmaz" şeklinde cevapladı.
 
"3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'den alacağınızdan niye feragat ettiniz" şeklinde bir soruya ise Saran, "Feragat etmedim. 3 Temmuz sürecinden dolayı 'düşene vurulmaz' diye Anadolu'da bir tabir vardır. Yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Ama Aziz beyi sevmiyorum. Sonuçta sıkıntılı bir süreçte alacağımızı istemek bize yakışmazdı" diye konuştu.
Söyleşinin ardından basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Saran, şunları kaydetti:
 
"Fenerbahçe Başkanı olma hayalimi her zaman söylüyorum. Ama şuan kongre süreci değil. Bugünden bunu konuşmak zor ve doğru değil. Galatasaray derbisi için üzüldük. Fakat çok üzülecek de birşey yok. Sonuçta Fenerbahçe derbinin sonucuna rağmen şampiyonluğun en güçlü adayıdır bence. Bu zor dönem geçecek ve Türkiye'de, Türk sporu adına ter temiz bir sayfa açılacak. Derbilerde rakip takımın taraftarının stadyuma alınmaması dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok. Barcelona, Real Madrid maçlarında taraftarlar tribünde beraber maç seyrediyorlar. Amerika'da Almanya'da bu böyle. Ama Türkiye'de bu şartlara gelindi. Bu şartlara gelinmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesi yöneticilerin düşüncesiz, yersiz beyanları oldu, toplumu germe adına. Benim adıma Fenerbahçe çok önemli. Ama Fenerbahçe'den de önemli birşey var Türk sporu. Türk sporu adına bu tür gerginliklere çok dikkat etmesi lazım yöneticilerin. O gelmesin bu gitsin bunları doğru bulmuyorum. İnşallah bu da değişicek."
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Saran, "6-0'lık sonuç benim de yöneticilik yaptığım dönemde oldu. Bunlar bizim için gurur kaynağı. Sonuçta unutmamak lazım ki, Türk sporu adına hepimiz dostuz. Rekabeti de belirli seviyede bırakmak lazım. Bu gerginlikler işi çok başka yere çekiyor ve örnek olmuyoruz gençlere ve sporculara. Daha sağduyulu olmak lazım" ifadesini kullandı.