En çok stres eğitimini Telekomünikasyoncular alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Enocta Kullanıcı Alışkanlıkları Araştırması’na göre stres eğitimlerini en çok telekomünikasyon sektöründe çalışanlar aldı. Telekomünikasyon sektöründe çalışan 1627 kişi 4 farklı başlıkta hazırlanan eğitimleri tamamlarken, onları bankacılık ve perakende sektöründe çalışanlar izledi.

E-öğrenme alanında Türkiye’nin öncü lider kuruluşu Enocta, “Kullanıcı Alışkanlıkları Araştırması” yaptı. Enocta aracılığıyla “stres eğitimi” alan profesyonellerin kullanım alışkanlıklarını ortaya çıkartan araştırmaya gör 2012 yılında en fazla stres eğitimi alanlar Telekomünikasyon sektörü çalışanları oldu.  Onları Bankacılık ve Perakende sektöründe çalışanlar izledi. Enocta tarafından 4 ayrı başlıkta hazırlanan stres eğitimleri için, 1627 Telekomünikasyon sektörü çalışanı 122 bin 998 dakika harcarken, 275 banka ve sigortacılık sektörü çalışanı 18 bin 292, 197 perakende sektörü çalışanı ise 11 bin 435 dakika harcadı. Üretim bilişim, ilaç-sağlık ve diğer sektörlerden çalışanların aldığı stres eğitimleri ise çok düşük sayılarda kaldı.  

Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer, Enocta’nın Eğitim Kataloğu’nda 300’e yakın hazır e-öğrenme içeriğinin bulunduğunu belirterek, “Eğitimlerin tümü uzman kuruluşların desteği ile öğrenme alanındaki tüm yeniliklerden yararlanılarak hazırlanıyor ve sunuluyor, eğitim alanların durumuna ilişkin sürekli ölçümleme yapılıyor. Çalışma yaşamındaki en önemli sorunlarda birisi olan “stres” konusundaki eğitimler de bilimsel yöntemlerle en etkili sonucu verecek şekilde hazırlandı ve ilgi gördü” dedi.  
Enocta Araştırmasına göre Çalışanlar; “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri”, “Stres:Yararları ve Zararları”, “Çalışanlar için Stres Yönetimi”, “Stresle Başa Çıkma: Bedensel Teknikler“ gibi başlıklarda hazırlanan e-öğrenme içeriklerini kullanarak bilgisayar ve diğer mobil cihazlar üzerinden  eğitim aldılar.

Bu eğitimlerde yer alan görsel işitsel efektlerle desteklenen içeriklerde stresin belirtileri, stres yaratan kaynakların neler olduğu, stres zararlarının nasıl ortadan kaldırılabileceği, stresin gelişme yolunda nasıl bir araç olarak kullanılabileceği stresle baş edebilmek için uygulanabilecek teknikler ve gevşeme  yöntemleri anlatılıyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Telekomünikasyon sektöründe çalışanlar; tamamlanan e-eğitim adedi, toplam süre ve aktif olunan günler göz önüne alındığında diğer sektörlerdeki çalışanlardan çok daha fazla eğitim aldılar.

Çalışanların sektörlere göre eğitim almayı en çok tercih ettikleri günler ve saatlerse şöyle sıralanıyor:

Sektörlere göre eğitim alışkanlıkları şöyle:

Telekomünikasyon sektörü çalışanları Pazartesi günleri saat 8.00-9.00.arası.

Banka ve sigortacılık sektörü çalışanları Perşembe günleri saat 9.00-10.00 arası

Perakende sektörü çalışanları ise Salı günleri 22.00-23.00 arası eğitim alıyor.

Banka ve sigortacılık, telekomünikasyon, perakende şirketleri başta olmak üzere 400’e yakın kurum, kamu kurumu, şirket ve üniversitede çalışan 1 milyondan fazla profesyonel Enocta aracılığıyla eğitim alıyor.