En gürültücü ilde sürpriz sonuç!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapmış olduğu gürültü denetimlerinde rekor ceza Muğla'ya kesildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapmış olduğu gürültü denetimlerinde rekor ceza Muğla'ya kesildi. Muğla, tatil sezonunu 680 bin 498 TL cezayla kapattı. Yapılan denetimler sonucunda ceza almayan iller ise İzmir ve Balıkesir oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, turizm öncelikli kıyı illerinde yapılan denetimlerde en çok ceza Muğla'ya kesildi.

En gürültücü yerler Bodrum ve Marmaris

Bakanlık yaz aylarında gürültü şikayetlerinin artması üzerine denetimlerini sıklaştırdı. Eğlence mekanlarının yoğun olduğu Bodrum ve Marmaris de yılın son 9 ayında yapılan 104 denetimde 680 bin 498 TL ceza kesildi. Gürültü denetimlerinde dikkat çeken bir diğer yer ise Antalya oldu. Bakanlık 202 denetimde Antalya'da gürültü yönetmeliğine uymayan işletmelere 501 bin 810 TL ceza verdi.

İstanbul sessizmiş

Geçen yılın en gürültücü ili olan İstanbul, bu defa diğer illere oranla sessiz kaldı. Eğlence merkezlerini sıkı denetime alan Bakanlık, 280 denetimde İstanbul'a 121 bin 902 TL ceza kesti. İstanbul'u gürültü cezalarında Çanakkale takip etti. Çanakkale'de yapılan 33 denetimde işletmelere 128 Bin 651 TL ceza verildi.

Yapılan denetimlerde, ceza almayan illerde oldu. İzmir ve Balıkesir'de 77 denetim yapıldı. Bu denetimlerde cezai işlem uygulanmadı. Aydın'a ise 53 denetimde 35 bin 877 lira ceza uygulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir