En kirli hava Şırnak'ta

Ocak ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Şırnak'ta ölçüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de Ocak ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Şırnak'da, en yüksek partiküler madde (PM10-toz) ortalaması da Iğdır'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı Ocak ayına ilişkin ''Hava Kalitesi'' verilerini açıkladı.

Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz ''kükürtdioksit'' ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Şırnak, Hakkari, Tekirdağ, Muğla ve Bitlis oldu.

Partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Iğdır, Isparta, Osmaniye, Aydın ve Düzce şeklinde sıralandı.

Uyarı eşiği Hakkari Tekirdağ ve Şırnak'ta aşıldı

2011 yılı Ocak ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği, Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak'ta aşıldı.

Aynı dönemde partiküler madde (PM10-toz) ortalamaları açısından kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği, birçok il ve ilçe merkezinde aşılırken, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri, Aydın, Balıkesir, Manisa, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce olarak belirlendi. İlk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il merkezi ise Iğdır oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir