En kötü hava Hakkari ve Tekirdağ'da

Mart ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari ve Tekirdağ'da gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de mart ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari ve Tekirdağ'da, partiküler madde ortalaması ise Batman'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "Hava Kalitesi" verilerine göre, Mart ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Hakkari, Tekirdağ, Şırnak, Edirne ve Bolu oldu.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Batman, Iğdır, Siirt, Denizli ve Muş olarak belirlendi.

Martta il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Hakkari'de aşılırken, ilk seviye uyarı eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Aynı dönemde partiküler ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşılırken, kısa vadeli sınır değerinin aşıldığı gün sayısı 5 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Mardin, Muş, Siirt ve Batman oldu. Aynı dönemde ilk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı gün sayısı 5 ve daha fazla olan il Batman olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir