Endeksler yükselişten yana

Haftaya coşkulu başlayan piyasalar bir günlük molanın ardından yeniden yükselişe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalar bir günlük molanın ardından yeniden yükselişe geçti. İMKB günü 1514 puan ve yüzde 2.68 değer artışla 57.976 puandan tamamladı.

Avrupa ülkelerine yönelik 1 trilyon dolarlık kurtarma paketinden sonra oluşan soru işaretlerini gidermeye çalışan küresel piyasalar bugün yeninden güç toplamaya koyuldu. Euro Bölgesi’nde ilk çeyrek büyümenin olumlu gelmesi ve Avrupa merkez bankalarının ülke tahvillerinde yaptığı alımlarla riskli görülen ülkelerin faiz ve CDS fiyatları düşmesi olumlu havaya destek oldu.

Avrupa cephesinde yükselişler kendini belirgin şekilde gösterirken, ABD borsaları ivmesi biraz daha düşük yükseliş izliyor.

Yurtiçinde de İMKB ilk seansta 57 bini, ikinci seansta 58 bini aştı. Gün içerisinde en yüksek 58.044 puanı gören endeks günü ise 57.796 puanla yüzde 2.7 primle kapattı. Gün sonunda 3 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Diğer yandan tahvil-bono piyasasında alım ağırlıklı sakin görünüm etkili oldu. 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.30 seviyesinden kapandı.

Euro/Dolar 1.2685 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5200/1.5240 düzeyine geriledi.

Bu arada altının onsu bugün 1242 dolar ile yeni tarihi zirvesini test etti. Uzmanlar, altının yükselmesinde Alman ve İsviçreli yatırımcılarından gelen güçlü talebin etkili olduğunu belirtiyor. 

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir