”Enerji güvenliği gündemin en üst sırasındaki yerini koruyor”

Cumhurbaşkanı, Uluslararası Enerji Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, enerji güvenliğinin gündemin en üst sırasındaki yeri ve önemini koruduğunu belirterek, Azerbaycan'da katılacağı enerji zirvesini Türkiye'nin enerji politikasının tüm boyutlarını bölge ülkelerine bir daha anlatma ve işbirliği imkanlarını geliştirme açısından fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Bakü'de düzenlenecek Uluslararası Enerji Zirvesi'ne katılmak üzere Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Bakü'de 10'dan fazla ülkenin katılımıyla 13-14 Kasım'da Enerji Zirvesi düzenleneceğini anlatan Gül, ziyaretinde kendisine enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de eşlik edeceğini belirtti.

Gül, tüm konularda olduğu gibi enerji alanında da yakın işbirliği içinde oldukları dost ve kardeş Azerbaycan'ın ev sahipliğinin zirveye ayrı bir anlam katacağına inandığını dile getirdi. Enerji güvenliğinin bölgede yaşanan son gelişmelerin de etkisiyle gündemin en üst sırasındaki yerini ve önemini koruduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin kalkınmasına ve refah seviyesinin artmasına paralel olarak enerji tüketimi de sürekli ve yoğun bir artış göstermektedir. Ülkemiz aynı zamanda doğu-batı enerji koridoru olarak nitelendirilen güzergahta, kilit bir role sahiptir. Dolayısıyla bu zirveyi bölge ülkelerine Türkiye'nin enerji politikasının tüm boyutlarının bir kez daha anlatılması ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak görüyorum. Bu kapsamda tüm katılımcı ülkelerle enerji güvenliği ve enerji güvenliğinin 3 temel unsurunu oluşturan, arz, talep ve bizim için ayrı bir önem taşıyan transit güvenliği konularında kapsamlı görüş alışverişinde bulunacağız. Zirve sırasında yapacağım konuşmada ve bu vesileyle muhataplarımla gerçekleştireceğim görüşmelerde tüm bu hususları ülkemizin görüş ve yaklaşımlarını bir kez daha dile getireceğim."