Enerjide denetlemeye ayar

Şirketler, her hesap döneminin en geç ilk üç ayında 'bağımsız denetim kuruluşu'yla sözleşme imzalayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji piyasasında faaliyet gösteren lisans sahibi kişi ve şirketler, her hesap döneminin en geç ilk üç ayında o hesap dönemi için seçtiği bağımsız denetim kuruluşuyla sözleşme imzalamak zorunda olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, "Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Bağımsız Denetim Kuruluşlarınca Denetlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelik hükümleri uyarınca bağımsız denetim yaptırmak zorunda olan lisans sahibi tüzel kişiler, sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişiler ile yetki belgesi sahibi resmi ve özel şirketler, her hesap döneminin en geç ilk üç ayında o hesap dönemi için seçtiği bağımsız denetim kuruluşuyla sözleşme imzalamak zorunda olacak.

Seçilen bağımsız denetim kuruluşu, yapılan sözleşmenin bir örneğini, ilgili hesap döneminin Nisan ayının 15'ine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna gönderecek. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşmede herhangi bir değişiklik yapılması durumunda bağımsız denetim kuruluşu sözleşmede yapılan değişikliklerin bir örneğini, değişikliklerin yapıldığı tarihten itibaren 6 işgünü içinde Kuruma gönderecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir