Enerjisa Enerji, Verbund'a ortak oldu

Yeni yapılanma sonrası, yeni kurulan üst şirkette Enerjisa Enerji'nin sermayesi 3 milyar 503 milyon lira olurken, Sabancı ve Verbund Int'in payları 1 milyar 751 milyon lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding AŞ, yeni şirketleri Enerjisa Enerji AŞ'nin bugün yapılan Genel Kurulu'na istinaden Verbund Int. şirketine yüzde 50 payla ortak olarak katıldığını bildirdi.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, işlemle birlikte üst şirket Enerjisa Enerji AŞ'de, Sabancı Holding ve Verbund Int'ın yüzde 50 - yüzde 50 ortaklığının sağlandığı kaydedildi.

İşlem öncesi Sabancı Holding ve Verbund'un, Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış Anonim Şirketi, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış Anonim Şirketi ve Enerjisa Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne yüzde 50 - yüzde 50 payla doğrudan ortak iken yeni yapılanma ile söz konusu şirketlere aynı payla üst şirket aracılığıyla dolaylı ortak oldukları ifade edildi.

Açıklamada, bu işlem sonrası yeni kurulan üst şirkette Enerjisa Enerji AŞ'nin sermayesi 3 milyar 503 milyon 371 bin 970 lira olurken, Sabancı ve Verbund Int'in paylarının 1 milyar 751 milyon 685 bin 985'er lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir