Enflasyon asıl gelişen ülkeleri vuracak

Faber, artan gıda ve enerji fiyatlarının Çin ve Hindistan gibi gelişen ülkelerde daha büyük zararlara neden olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marc Faber, "Enflasyon asıl gelişen ülkeleri vuracak" dedi. Faber, gelişen piyasa ülkelerinde artan enflasyon baskılarının Avrupa ve ABD'yi daha iyi bir yatırım fırsatı haline getireceğini kaydetti.

CNBC yayınına katılan Faber, artan gıda ve enerji fiyatlarının Çin ve Hindistan gibi gelişen ülkelerde daha büyük zararlara neden olacağını söyledi.

Faber, "Dünya genelinde para basılıyor. Özellikle de ABD'de... Ve bu durum, yüksek gıda ve enerji enflasyonuna yol açacak. Çin, Hindistan, Vietnam vb. düşük gelirli ülkelerde, enerji ve gıda, ABD'ye kıyasla kişisel harcanabilir gelirin çok daha büyük bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla bu gibi ülkeler, yüksek enflasyondan daha fazla zarar görecek, insanların satın alma gücü azalacak" diye konuştu.

Faber, söz konusu gelişen ülkelerdeki para otoritelerinin sıkılaştırma politikalarına gitmeleri gerektiğini kaydetti, ancak bu durumun hisse senetleri açısından pek iyi bir sonuç doğurmayacağını ifade etti.

Petrolle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Faber, ekonomi toparlanırsa petrol talebinin artacağını, öte yandan enflasyonun artmasını halinde de bunun küresel karmaşaya yol açarak, arza zarar vereceğini ve dolayısıyla fiyatların yine yükseleceğini söyledi.

Faber, "İster çok fazla boğa, ister çok fazla ayı eğilimli olun, sonuçta petrol ve enerji hisselerini elinizde bulundurmanızda fayda var" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir