EPDK 34 firmaya lisans verdi

Elektrikte 13’ü üretim, 6’sı toptan satış olmak üzere toplam 19 lisans verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, doğalgaz ve petrol piyasasına yönelik toplam 34 lisans verdi.

EPDK’nın elektrik, petrol, doğal gaz piyasalara yönelik lisans verme ve iptal etme kararıyla ilgili ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 13’ü üretim, 6’sı toptan satış olmak üzere toplam 19 lisans verdi.

Üretim lisanslarının süresi 49 yıla kadar uzarken, toptan satış lisanslarında süre 10 yıl olacak. Üretim lisansı alan tesislerin kurulu gücü 2 MW ile 19,78 MWm/17,48 MWe arasında değişecek. EPDK, 4 üretim lisansını ise Kurul kararıyla sona erdirdi.

EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeli hükümleri çerçevesinde 3 lisans verildi. Bunlar, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş.’ye 10 yıllığına verilen ithalat (spot LNG) lisansı, Alfagaz Petrol Ürünleri İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne 30 yıllığına verilen iletim (LNG) lisansı, Seralgaz Sınai ve Tıbbi Gazlar İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne 30 yıllığına verilen sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) lisansı.

EPDK, 1’i 15 yıllığına verilen depolama lisansı, 8’i ise 1 yıllık madeni yağ lisansı olmak üzere Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde toplam 9 lisans verildi. İnanç Can Akaryakıt Taşımacılık ile Master Petrol Deniz Servisleri’nin ihrakiye teslimi lisansı, Fazoil Madeni Yağ ve Kimyasalların madeni yağ lisansı Kurul kararıyla iptal edildi. EPDK, Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2 şirkete depolama, 1 şirkete dağıtıcı lisansı verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir