EPDK, 43 lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik ve petrol piyasasına yönelik toplam 43 lisans verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve petrol piyasasına yönelik toplam 43 lisans verdi. 2'si elektrik piyasası, 2'si petrol piyasası ve biri de sıvılaştırılmış petrol gazları piyasası olmak üzere toplam 5 lisansın da sona erdirilmesine karar verdi.

EPDK'nın elektrik ve petrol piyasalarına yönelik lisans verme ve iptal etme kararıyla ilgili ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 30'u üretim, 1'i toptan satış, 1'i OSD Dağıtım Lisansı ve 7'si Otoprodüktör Lisansı olmak üzere toplam 39 lisans verdi. Üretim lisanslarının süresi 49 yıla kadar uzarken, toptan satış lisanslarında süre 20 yıl olacak. Üretim lisansı alan tesislerin kurulu gücü 2 MW ile 853 MWm/840 MWe arasında değişecek. EPDK, 2 üretim lisansını ise Kurul kararıyla sona erdirdi.

EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ise 4 lisans verdi. Bunlar, OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi'ne 15 yıllığına ihrakiye teslimi lisansı, BP'ye 15 yıllığına ihrakiye teslimi lisansı, Sosan Yağ Sanayi Anonim Şirketi'ne 29 Aralık 2012 tarihine kadar madeni yağ lisansı ve Apec Petrol Üürnleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 12 Ağustos 2012 tarihine kadar verilen madeni yağ lisansı. Kurum, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde Mobil Oil Türk Anonim Şirketi'nin 2 adet depolama lisansını ise 26 Ocak 2012 tarihi itibariyle sona erdirdi.

Kurul ayrıca Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde İpragaz'ın LPG depolama lisansını da 12 Ocak tarihli kararı ile sona erdirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir