Erciş'teki yaralılar çevre illere sevk ediliyor

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'a sevk ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'a sevk ediliyor.

Ambulanslarla Erzurum'a sevk edilen 14 yaralı, Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilen 64 yaralının ikisi hayatını kaybederken, Iğdır Devlet Hastanesine 6 yaralı sevk edildi.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, hastaneye gelerek, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Hastalar geçmiş olsun dileğinde bulunan Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'daki depremi Iğdır'da da hissettiklerini, ilde can ve mal kaybının yaşanmadığını ifade etti. Depremin ardından kriz merkezini faaliyete geçirerek, devlet hastanesini hazır hale getirdiklerini belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Depremin ardından bölgeye 7 tam donanımlı ambulans, 6 uzman doktor, 10 elektrik teknisyeni, 4 jeneratör, 260 çadır, 30 battaniye ve iş makineleri ile arama kurtarma ekibi gönderdik. Hastanemize 2'si çocuk 4'ü yetişkin 6 kişi geldi. Tedavileri sürüyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah sayı artmaz. Iğdırlı vatandaşlarımız beni telefonla arayarak, 'ne lazımsa yapalım' diyorlar. Vatandaşlarımız, gıda ve battaniye desteğinde bulunabilirler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir