Erciyes'in temeli atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Dağı'nı kış sporlarının merkezi yapmak için kolları sıvadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Erciyes Dağı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 'Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle atıldı.

Erciyes Dağı'ndaki Tekir Yaylası bölgesinde yaptırılacak merkezin temel atma töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'ye gelen turistlerin Anadolu'nun iç kesimlerindeki şehirlere gelmesini istediklerini ve bunun için çalıştıklarını ifade ederek, "Erciyes'teki bu proje, eminim ki Türk turizminin çeşitlenmesine çok büyük katkı sağlayacak. Onun için buradaki tesisler çok önemli" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, göreve geldikleri zaman Kayseri'nin 'olmazsa olmaz' işlerinin başında alt yapının geldiğini ve bu soruna ağırlık verdiklerini, daha sonra modern bir şehirde bulunması gereken çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Şimdi de Erciyes Projesi'ni devreye soktuklarını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde 12 ay doluluk hesaplıyoruz. Sadece kış aylarında kayak yapılan, diğer zamanlarda boşalan bir merkez ve boş kalan tesisler istemiyoruz. Biz burada aklınıza gelebilecek her türlü sosyal tesisi yapacağız. Her geçen yıl da Erciyes'te bir yenilik göreceksiniz. bu tesislerle Kayseri imajına yeni bir şeyler katmak istiyoruz. Ekonomi canlansın, gençlerimiz iş sahibi olsun istiyoruz. Bunlarla birlikte, ilimize daha çok turist gelsin, bizleri daha çok insan tanısın da istiyoruz."

Konuşmaların ardından, içinde konferans salonu, kafeteryalar, telesiyej ve konaklama tesislerinin de bulunduğu 11 ünitenin temeli, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'nin butonlara basmasıyla atıldı.

Temel atma törenine, belediye otobüsleriyle ve kendi araçlarıyla gelen vatandaşlar da katıldı. Törende, Mehter Takımı da bir konser verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir