Erciyes'te tipi yolları kapattı

Erciyes Kayak Merkezi'ne çıkan yollar tipi nedeniyle kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te tipi nedeniyle yollar kapandı. Kayak tesislerine çıkan yollar polis ekiplerince ulaşıma kapatıldı.

Tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek istediklerini belirten polis ekipleri, sürücülerin kayak merkezlerinin bulunduğu bölgeye çıkmalarına izin vermiyor. Tipi nedeniyle kayak merkezindeki teleferiklerde hizmet vermiyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, kayak merkezinde bulunan pistlerin açık ve kullanıma elverişli olduğunu ancak tesislere ulaşımda yoldaki buzlanma nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşandığını söyledi. 

Bu hafta sonu tesiste yapılacak uluslararası kayak yarışmalarını da hatırlatan Cıngı, "Pazar günü kayak merkezimizde yapılacak olan uluslararası yarışma için 6 ülkeden sporcular buraya geldi. Yağış durumuna göre belki bu yarış ertelenebilir. Ayrıca Pazar günü Sarıkamış şehitlerini anma programımız var. Bu programın ertelenmesi şimdilik öngörülmüyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir