Erdağ ile Türkşen, tahliye edildi

Balyoz Planı soruşturması kapsamında tutuklanan Turgay Erdağ ile Ali Türkşen, tahliye edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan Tuğamiral Turgay Erdağ ile Albay Ali Türkşen, tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, "Balyoz Planı" iddiaları kapsamında bir grup muvazzaf subayla birlikte sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Erdağ ve Türkşen'in avukatları, bu hafta nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "tutuklanmaya itiraz" başvurusu yaptı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, avukatların itiraz başvurusunu değerlendirerek, Tuğamiral Erdağ ile Albay Türkşen'in tahliye edilmelerine karar verdi.

Avukatlar daha önce de, tutuklamaları gerçekleştiren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Mahkeme heyeti, Erdağ ve Türkşen'in de aralarında bulunduğu 18 muvazzaf ile 15 emekli subay olmak üzere toplam 33 kişi hakkında "tutuklanmaya itiraz" başvurularına ilişkin, "ret" kararı vermişti.

Heyet, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yürütme organını cebren iskat ve men etmeye teşebbüs" suçundan tutuklanan Erdağ ve Türkşen'in de aralarında bulunduğu 20 kişinin, "aleyhlerindeki mevcut delil durumu, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, CMK'nın 100/3. maddesine göre katalog suçlardan olması, suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve delillerin henüz tam olarak toplanmamış olmasını" dikkate alarak, yapılan itirazların reddi ile tutuklulukların devamına "oy çokluğuyla" hükmetmişti.

Diğer 13 kişinin tutuklanmalarının kaldırılması istemine ilişkin ret kararı ise mahkeme heyetinin oy birliğiyle verilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir