Erdoğan: Afrin'i kime vereceğimizi en iyi biz biliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lavrov'un açıklamalarına, "Afrin'i kime vereceğimizi en iyi biz biliriz" yanıtını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Lavrov'un açıklamalarına, "Bu yaklaşım çok yanlış. Afrin'i kime vereceğimizi en iyi biz biliriz" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- Afrin'de bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4071. Bu sayı Kuzey Irak'ta 337, yurt içinde 165. Tek terörist kalmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.  

- Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan nükleer güç santralinin temelini Sayın Putin ile birlikte canlı bağlantıyla attık. 4 etabı olan bu güç santralinin yatırım bedeli yaklaşık olarak 22 milyar doları bulacak. Akkuyu nükleer güç santrali tüm reaktörleri ile devreye girdiğinde Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 10'unu tek başına orası karşılayacak. İlk ünitesini 2023 yılında devreye almayı hedeflediğimiz bu santralle Türkiye, dünyadaki az sayıda nükleer güç santrali sahibi ülkeler arasına girmiş olacak. 

Doğu Guta'daki kimyasal saldırı

- İlkini Soçi'de yaptığımız zirvenin ikincisini Ankara'da gerçekleştirdik. Yakın ilişkiyi sürdürmekte kararlıyız. Doğu Guta ve Duma... Bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun bedelini ağır şekilde ödeyecektir. Bununla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

"MİT kovalıyor"

- Gabon 3 tane önemli FETÖ'cüyü hamdolsun teslim etti. Gideceğiz, nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova'dan 6'sını aldık. Şimdi Gabon'dan 3'ünü aldık. MİT kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak
Bu konularda ilginizi çekebilir