Erdoğan-Ahmedinejad arasında kritik görüşme

Erdoğan - Ahmedinejad görüşmesi Beyaz Köşk'te basına kapalı gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye başta olmak üzere Tahran'ın nükleer faaliyetleri ve terör örgütü PKK ile mücadeleninin ele alınması bekleniyordu. Görüşme, Beyaz Köşk'te basına kapalı gerçekleştirildi.

Erdoğan görüşmeye giderken gazeticilerin sorularını yanıtladı. 5+1 olarak adlandırılan, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in yanı sıra Almanya'nın oluşturduğu batılı ülkelerle İran arasında yapılacak görüşmenin İstanbul'da yapılması konusunda, ''Henüz biten bir şey yok'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''5+1 olarak adlandırılan, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in yanı sıra Almanya'nın oluşturduğu batılı ülkelerle İran arasında yapılacak görüşmenin İstanbul'da yapılacağı açıklanmıştı. Netleşen bir şey var mı?'' şeklindeki soruya, ''Henüz biten bir şey yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, ''İran'la Suriye konusunda farklı yaklaşımlar olduğu biliniyor. Bir yakınlaşma sağlandı mı?'' sorusu üzerine de ''Bakalım çalışıyoruz. Artık dönüşte. Şimdi bugünkü görüşmeleri yapmadan bir şey söylersek afaki olur. Dünkü görüşmeler ekonomi ağırlıklıydı'' dedi.

Tahran'daki resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Erdoğan, beraberindeki heyetle özel ANA uçağı ile Meşhed kentine gitti. Başbakan Erdoğan, Meşhed'de İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüşecek. Erdoğan'ı, Mehrabad Havalimanı'nda Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği yetkilileri uğurladı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Meşhed'e gitti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir