Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor

Erdoğan: Almanya'nın FETÖ'nün arka bahçesine döndüğünü ve buna çanak tutulduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde konuşma yaptı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Almanya'ya yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi: "Almanya Adalet Bakanı FETÖ üyesi savcıların iade edilmeyeceklerini ve teröre destek veren gazetelere yönelik operasyonlardan kaygı duyduklarını söyledi. Biz de Almanya'nın bu yaklaşımı ve onun ürünü uygulamalarını kaygı ve dehşetle izliyoruz"

Almanya'yı kast ederek "Kalkmışlar bize akıl veriyorlar" diyen Erdoğan, "Siz teröre çanak tutuyorsunuz, biz de sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Almanya bilesin ki bu terör belası bumerang gibi gelip seni de vuracak. Türkiye olarak bizim sizden beklentimiz yok ama siz teröre yataklıktan dolayı tarihte yargılanacaksınız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden biri haline geldiğin söyleyerek, *PKK, FETÖ, DEAŞ, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, teröristlere kucak açan Almanya'nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. PKK, DHKP-C'ye yıllarca kol kanat gelen Almanya'nın şimdi de FETÖ'nün arka bahçesine dönüşmesinden endişe ediyoruz. Bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez, anayasa ve yasalarımız neyi emrediyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu

Erdoğan Bahçeli'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmeyle ilgili henüz bir detay paylaşılmadı.