Erdoğan: Artık metal yorgunluğu yok

"Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak üzere gittiği Samsun'da halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında "Ne dedik, inlerine kadar kovalayacağız. Kovaladık mı, Gabar'da kovaladık. Cudi'de kovaladık. Tendürek'te kovaladık. Kovalamaya devam ediyoruz. Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi. 

Samsun Üniversitesi geliyor

Ardından kongredeki konuşmasını yapmak için salona geçen Erdoğan burada Samsun'a üniversite müjdesi vererek, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili karar YÖK'te alındı. Diğer aşamaları süratle geçerek kanun olarak Meclisimizden çıkacak" şeklinde açıklamada bulundu.

"Seçim sonrası çok daha güçlü çıkacağız"

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Şimdi bir ittifak oluşturduk Milliyetçi Hareket Partisiyle beraber. Bu ittifakımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah önümüzde Kasım seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ittifakı, bunun yanında parlamento ittifakımız, bütün bunlar Türkiye'nin yeniden, evet diriliş harekatının aynı zamanda bir noktalaması olacaktır. Çok daha güçlü çıkacağız. İnşallah bu ümmeti parçalamak isteyenler, bu milleti parçalamak isteyenler gerekli tokadı, gerek Mart yerel seçimleri gerekse Kasım Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçiminde alacaklardır."
Bu konularda ilginizi çekebilir