Erdoğan: Atatürk dedik diye senaryolar üretiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar üretiyor. Cumhuriyetin kurucusu olan önderin adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu söylememizden daha normal ne olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki "Atatürk'ü Anma Töreni"nde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ülkemizde eskiden beri hep bir Atatürk ve Atatürkçülük tartışması yaşanmaktadır. Özellikle tek parti CHP'si döneminde tarihimizin bu önemli kurucu liderinin ismi öylesine istismar edilmiştir ki milletimizin gönlündeki Atatürk ile sonradan kavramsallaştırılan Atatürkçülük arasında çok büyük bir fark ortaya çıkmıştır.

Milletimizin Gazi'ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa'ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal'le de en küçük bir sorunu bulunmuyor. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Peki buna rağmen ne için böyle bir tartışma hep süregelmiştir. Bunun cevabı, darbecilerin, cuntacıların, vesayet odaklarının, ülkenin tarihine, milletin değerlerine düşmanlık eden kesimlerin kendilerini 'Atatürkçülük' kılıfı altında gizlemeye çalışmış olmasıdır.

Böyle bir mücadeleye liderlik eden ismin milletin gönlünde en kıymetli yere sahip olması kadar tabi bir şey yoktur.

Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar üretiyorlar

Şimdi birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar üretiyor. Cumhuriyetin kurucusu olan önderin adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu söylememizden daha normal ne olabilir.

CHP'nin Atatürk'ü milletten kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk'ü zihinsel fetişizme kurban etmeyiz.

Misak-ı Milli'ye sahip çıkmalıyız

Kurtuluş Savaşı verirken ilan ettiğimiz Misak-ı Millimize sahip çıkamadık. Biz Misak-ı Milli'ye yeniden sahip çıkmalıyız diyoruz. Oralardan bize yönelik tehditleri görmezden gelemeyiz, şu an yaptığımız da budur. Lozan kazanımları yanında kayıpları da olan bir anlaşmadır. Güney sınırlarında yaşadığımız sorunların sebebi Misak-ı Milli'den verilen tavizdir.