Erdoğan, Avrasya Tüneli'nden geçecek

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan, yarın kendi makam aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın "vizyon proje" olarak değerlendirilen Avrasya Tüneli'nden (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) geçecek.

Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak tünel, 20 Aralık'ta açılacak.

Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan'ın, yarın kendi makam aracıyla tünelden geçeceği öğrenildi. Erdoğan'ın tünel çıkışında açıklama yapması öngörülüyor.

Avrasya Tüneli

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak tünel, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak belirlendi.

Bin 800 kişinin istihdam edildiği projenin, bölgeye yıllık 560 milyon lira ekonomik katkısı olacak. Devletin kasasına ise yılda yaklaşık 100 milyon lira getirecek proje, 82 bin ton emisyon miktarında azalma, 38 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak.

Trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresini 15 dakikaya kadar indirecek proje, sahip olduğu ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir