Erdoğan, Biden ile Musul'u görüştü

Başbakan Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Musul'daki gelişmelerle ilgili görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'daki gelişmelerle ilgili ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Biden, Rize'de programını sürdüren Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. 

Yaklaşık yarım saat süren telefon görüşmesinde Erdoğan ve Biden, Irak'taki son durum ve halen bu ülkede tutulan Türk vatandaşlarının zarar görmeksizin yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmalar hakkında görüş teatisinde bulundu.

Kıbrıs meselesine de değinildi

Görüşmede, Suriye'deki son gelişmelere ve Kıbrıs meselesine de değinildiği öğrenildi.

Beyaz Saray: Görüşmede IŞİD bölge ve uluslararası güvenliğe yönelik tehdit ele alındı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın, Erdoğan’ı 11 Haziran’daki görüşmenin devamı niteliğinde aradığı bildirildi.

"Iraklılar ve Iraklı liderler ortak tehdide karşı birlik olmalı"

“Biden ve Erdoğan, IŞİD bölge ve uluslararası güvenliğe yönelik tehdidini ele aldı” denilen açıklamada, “Biden ve Erdoğan, Iraklıların ve Iraklı liderlerin bu ortak tehdide karşı birlik olmasına acil ihtiyaç olduğu noktasında mutabık kaldı, siyasi ve güvenlik zorluklarını ele aldı” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin desteği teyit edildi

Açıklamada, Başkan Yardımcısı Biden’ın, Başbakan Erdoğan’a, "IŞİD tarafından kaçırılan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu personelinin güvenli biçimde geri getirilmesi noktasında Türkiye’nin çabalarına ABD’nin desteğini teyit ettiği" kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir