Erdoğan: Bilseydim O'nu da engellerdim

18 Mart törenlerine selam durmayan General Engin Alan'ın daha sonra TSKGV'nin başına getirildiğini belirten Erdoğan, "Vakfın başına getirildiğinden haberim yoktu. Bilseydim onu da engellerdim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Çanakkale'deki 18 Mart törenlerine gelişinde selam durmayan general Engin Alan'ın daha sonra TSKGV'nin başına getirildiğini belirterek, "Vakfın başına getirildiğinden haberim yoktu. Bilseydim onu da engellerdim" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D'de yayımlanan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. '

"General Alan için bir şey söylemiştiniz. 'Ayağa kalkmadı, onun için tutuklandı Silivri'ye gitti" gibi izlenim çıktı? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Erdoğan:

"Ne alakası var. Öyle bir algı yok. Bazı gerçeklerin bilinmesi lazım. Ben, Sayın Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı döneminde 18 Mart kutlamalarına gidiyorum. Üstelik orada bir de yalan var. 18 Mart kutlamalarında neredeyse, fevkalade bir olay olmadığı sürece biz şehitliğe anında ineriz, dakik ineriz. Her şey orada programlandığı gibi yürür. Oraya, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı geliyor, protokolde olan herkes ayağa kalkıyor. Bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Bunun bir defa, ön kabulleri var. Hele hele Türk Silahlı Kuvvetlerin içinde olan birisi, nasıl emir komuta zinciri içerisinde ayağa

kalkıyorsa, orada ayağa kalkıp selam durur. Selam durmuyorsa, gereği yapılır."

Erdoğan, "Bunun için mi terfi edemedi?" sorusuna ise "Terfi kararı YAŞ içerisinde, zaten olsa öyle bir şey... Ben, Genelkurmay Başkanımızla bunları konuştum. Böyle bir şey olsa zaten, kesinlikle muhalefet şerhini bizler koyarız" dedi.

Erdoğan, Engin Alan'ın daha sonra vakfın (Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı) başına getirildiğini de ifade ederek, "Benim, vakfın başına getirildiğinden haberim yoktu. Çok açık konuşuyorum. Vakfın başına getirilme olayını bilseydim, ben onu da engellerdim. Çünkü, böyle bir insanın vakfın başına gelmesi yanlış bir olaydır. Oraya kazandıracağı da herhangi bir şey yoktur. Vakfın başına çok daha kalifikasyonu yüksek insanlar da getirilebilirdi. Mesela, ikinci uzatılma olayı gündeme gelmişti. Ben Sayın Işın Paşa'ya 'Hayır, O bir dönem yaptı, yeter' dedim" yanıtını verdi.

Nuray Mert'in iddialarına yanıt

Erdoğan, gazeteci Nuray Mert'in iddiaları ile ilgili olarak, "Halkımız için yaptığımız bu yolları, sen kalkıp Dersim'le yan yana getirmek suretiyle, 'Onlar harekat için yapılmıştır, bunlar da harekat için yapılıyor' dersen cevabını alacaksın. Bu ülkede, bir hizmet ehlini, kalkar da adeta güvenlik harekatı için, adeta bir darbe mantığı içerisinde bir yaklaşıma zemin hazırlamak, onun alt yapısını yapmak diye bu iktidarı değerlendirirseniz, bunun da cevabını alırsınız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir