Erdoğan bugün ABD'ye gidiyor

Başbakan, G-20 Ülkeleri Toplantısı'na katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krizin ele alınacağı G-20 Ülkeleri Toplantısı'na katılmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere bugün ABD'ye gidecek.

İzmir'den ABD'ye gidecek Başbakan Erdoğan, New York'ta, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmesi dolayısıyla 'Teşekkür Yemeği' verecek. Bu davete BM Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin daimi temsilcileri ile diğer ülkelerin büyükelçilerinin katılması bekleniyor. Başbakan Erdoğan, New York'tan, Washington geçerek ABD Başkanı Bush tarafından verilecek 'Çalışma Yemeği'ne katılacak.

Erdoğan, küresel ekonomik krizin ele alınacağı G-20 Ülkeleri toplantısına katılacak ve ikili temaslar gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan'ın G-20 Ülkeleri toplantısı çerçevesinde yapacağı temaslarda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve diğer ekonomi yetkilileri de hazır bulunacak.  Toplantıda ekonomi yönetimi IMF ve Dünya Bankası yöneticileri ile temaslarda bulunacak. Burada IMF ile olası bir anlaşmanın detayları üzerinde durulması bekleniyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, IMF ile ilişkilerin Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı G-20 toplantısında detayları ile konuşulabileceğini ifade etmişti.

G-20, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, İngiltere, ABD ve AB'den oluşuyor. IMF ve Dünya Bankası'nın Uluslararası Parasal, Finansal ve Kalkınma Komitelerinin Başkanları ile IMF'nin İcra Direktörü ve Dünya Bankası'nın Başkanı G-20 görüşmelerine tam katılım sağlıyor. G-20, nüfus, GSYİH ve coğrafi açıdan önemli sayılan yükselen ekonomilerin de temsil edildiği geniş kapsamlı bir platform olarak değerlendiriliyor.