Erdoğan, Cinping ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile görüştü.
Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldiği Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.
Daha sonra heyetler arası görüşmenin yapılacağı toplantıda Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli eşlik etti.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, Çin'in Türkiye'deki önemli projelerle ilgilendiği ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da yoğunlaştırılacağı kaydedildi.
Çinli yetkililerin, Türk ekonomisinin performansını dikkat çekici bulduklarını dile getirdikleri görüşmede, Türkiye ile Çin işbirliğine önem atfettikleri bildirildi.
Görüşme sırasında Şi Cinping'in Başbakan Erdoğan'ı Çin'e resmi ziyaret için davet ettiği ve Erdoğan'ın da bu davete olumlu cevap vererek gelecek aylarda Çin'i ziyaret edeceği ifade edildi.
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir