Erdoğan: Dört liderle tek tek görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta hükümeti kurma görevini kime vereceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis’e giren 4 partinin lideriyle tek tek görüşeceğini söyledi. Erdoğan, hükümeti kurma görevini kimlere vereceği konusuna da netlik kazandırdı.

Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürece ilişkin görüşlerini almak için 4 partinin liderini önümüzdeki hafta ayrı ayrı davet edebileceğini söyledi. 

'En çok oyu alan parti başkanına veriririm'

"Hükümeti kurma görevini ise siyasi ahlakım gereği en çok oyu alan siyasi partinin genel başkanına veririm" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O kuramaz ise yine siyasi ahlakım gereği, görevi bu kez en fazla oy almış ikinci partinin genel başkanına veririm" dedi.

Cumhurbaşkanı koalisyonun kurulamaması durumunda ise anayasa gereği tekrar sandığa gitmenin kaçınılmaz olacağını belirterek, "Ben buna ‘erken seçim’ değil, ‘tekrar seçim’ diyorum. Zira ülkenin hükümetsiz kalması düşünülemez" ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca yatırımların ve uluslararası ilişkilerin kesintiye uğramaması için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini de belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir