Erdoğan: Faiz lobisi bizi tehdit edemez

Gece yarısı yurda dönen Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda binlerce kişi karşıladı. Eylemlerin hukuksuzluğa döndüğünü ve son bulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, faiz lobisinin borsada spekülasyon yaparak hükümeti tehdit ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesini protesto etmek amacıyla başlayan eylemlerin hukuksuzluğa döndüğünü ve derhal son bulması gerektiğini vurguladı ve faiz lobisinin borsada spekülasyon yaparak hükümeti tehdit ettiğini söyledi.

Fas Gezisi sonrası kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum; faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım; bu milletin alın terini onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaklardır."

"Bizim kavga ile çatışma ile işimiz olmaz, bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmakla, kırıp dökmekle işimiz olmaz" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım; bu milletin alın terini onlara yedirtmeyeceğiz. Bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında biz ibulacaklardır. Bizim karşımıza geldikleri zaman 'Sizin zamanınızda beş kat daha zengin olduk' diyenler, işte bugünlerde bizle uğraşmaya başladılar."

Erdoğan, "76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik" dedi ve ekledi:

"10 yıl önce Hakkari'de havaalanı açılacak dense kimin anırdı, Şırnak'ta havaalanı açılacak dense kim inanırdı? Geldik 26 ilde havaalanı vardı, şimdi 50'ye ulaştı. Bizim karşımıza dikilenler, bu hizmetler için değil, bu hizmeti kimler yapıyor, onun için dikildiler."

"Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Türkiye'de yaşanan hadiseleri, bütün tarafsızlığımızla - bizim anlayışımız bu-okuruz, analiz ederiz, değerlendiririz, ondan sonra da adımımızı atarız" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarının başarısı gerginlik, çatışma kutuplaşma asla değildir. Biz nasıl demokrasiye, seçime, milli iradeye saygılıysak, herkesten ama herkesten çok haklı olarak bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Biz, yola çıkarken bir şey söyledik, 'Hedef, ileri demokrasi' dedik. Bunu başaracağız."

Erdoğan, "Emaneti veren millettir. Emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. 10.5yıl geçti. 10.5 yıl boyunca bu emaneti kutsal bildik, canımız gibi koruduk bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz." diye konuştu ve hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiye kast etmesine, vandallıkla yakıp yıkmasına, şehirlere, kamu mallarına, insanımıza zarar vermesine göz yumulmayacağını söyledi.

"Şimdi, Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler bugün arkasında üç kayıp bıraktı.2 gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu" diyen Erdoğan sözlerini, "Kamu kurumlarına, kamu araçlarına ,sivil vatandaşlarımızın araçlarına varıncaya kadar, insana varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır" diye sürdürdü.

Erdoğan Polisin aşırı güç kullanımı ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Yeri gelmiş, aşırı güç kullanmış olabilir. Onlarla ilgili talimatımızı verdiğimizi söylemiştim. Başbakan vekilim de bunu söyledi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanım gereğini yapıyor. Takipçisidir. Fakat kimsenin bunlar üzerinden bize saldırmaya dahakkı yoktur"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde nefretin, ayrımcılığın, hukuksuzluğun, kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hüviyetini kaybeden, artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır.

"Samimi hissiyatlarla çıkıp, terör örgütlerinin aracı olan vatandaşlarımız, asıl oyunu görüp bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır. Benim masum vatandaşlarım bu kirli oyundan, bu siyaset mühendisliğinden, demokrasiye yönelik bu hukuksuz gösterilerden kendilerini ayırmalıdır. Her ne yapacaksak demokrasi içinde yapacağız, her ne yaparsak hukukla yapacağız. Bunun dışındaki her yolu, 76 milyon hep birlikte gayri meşru görecek, 76 milyon hep birlikte bunun karşısına dikileceğiz"

Konuşması sırasında Erdoğan'ın sözleri "Yol ver gidelim ,Taksim'i ezelim" ve "Azınlık şaşırma sabrımızı taşırma" sloganlarıyla kesildi.