Erdoğan gibi, İsrail askerlerine 'one minute' dedim

İsrail askerlerine kafa tutan Filistinli kız, İstanbul'da.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başakşehir Belediyesi'nin davetiyle İstanbul'a gelen ve "Hanzala Cesaret Ödülü"nü alacak olan Filistinli cesur kız Ahed Tamimi, tekneyle gezerek martılara simit attı, kamerasıyla çekim yaptı.
 
Başakşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ağabeyi İsrail askerleri tarafından gözaltına alınınca İsrail askerlerine kafa tutarak ülkesinde ve dünyada özgürlüğün simgesi olan Tamimi'nin içinde bulunduğu tekne, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünden hareket etti.
 
Arnavutköy, Bebek güzergahında Avrupa yakası kıyı şeridini takip eden tekne, daha sonra Anadolu yakasını takip ederek dönüşe geçti.
 
Tamimi, gezi sırasında martılara simit attı, kamerasıyla çekim yaptı. Kıyı şeridindeki yalı ve tarihi binalara hayran kalan küçük kız, Boğaz'la ilgili bilgi de aldı.
Ahed Tamimi, "İlk defa denizi görüyorum. İstanbul çok güzel bir şehir, burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'de olmamı sağlayan Başakşehir Belediyesi'ne ve başkanına çok teşekkür ederim" dedi.
 
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi, İsrail askerlerine 'one minute' dedim" ifadesini kullanan Tamimi, İsrail askerleriyle yaşadığı olaya ilişkin şunları kaydetti:
"Dağdaydık, oyun oynuyorduk. Tepeden İsrail askerlerinin ağabeyimi aldıklarını gördüm ve koşarak aşağı indim. Annem ve ağabeylerimle beraber İsrail askerlerinin üstüne korkmadan yürüdük. Zalim bir ülke vatanımızı istila etmiş ve bizi korkutmaya çalışıyor. Ben ve arkadaşlarım İsrail askerlerinden korkmuyoruz. Penceremi açtığımda İsrail askerlerini görmek istemiyorum. İsrail'in bizim topraklarımızdan çıkmasını ve bütün dünyanın bunu boykot etmesini, babamın hapisten çıkmasını istiyorum."
 
Bugün "Filistin'de Çocuk Olmak" adlı resim sergisinin açılışını yapacak olan Tamimi, sergi öncesinde "Hanzala Cesaret Ödülü"nü, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın elinden alacak.
 
Tamimi ayrıca, Başakşehir'de "Daralan Vakitler Ülkesi Filistin" söyleşisine de katılacak.