Erdoğan: Irak'ın inşası için üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı ile yaptığı görüşme sonrası, "Irak'ın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Ülkenin yeniden imarı konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Haydar El-İbadi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, "(Irak) İkili ilişkilerimizi daha da derinleştirmek, başta güvenlik ve ekonomi olmak üzere kritik alanlarda işbirliğimizi geliştirmek üzere kurulacak yeni hükümetle çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı. Türkiye ile Irak'ın kaderlerinin aynı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Irak'ın güvenliği, refahı ve istikrarı, Türkiye'nin güvenliği, refahı ve istikrarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkinci sınır kapısı hem Irak'ın hem ülkemizin faydasına olacaktır. Bu konuda gereken adımları atacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Irak'ın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Ülkenin yeniden imarı konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız." açıklamasını yaptı.

Irak Başbakanı İbadi ise, "Sınır güvenliği konusunda hemfikiriz. Hiçbir örgütün Irak topraklarında yuvalanmasını istemeyiz ve buna karşıyız." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir