Erdoğan: İşadamlarından haraç alınıyor

Erdoğan, "Şantajlar kumpaslar yapılıyor. İşadamlarından haraç alınıyor. Kusura bakmayın birçok iş adamı bu konuda konuşmuyor, konuşun" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası Ankara'da gerçekleşiyor. Şura'da TOBB Başkanı Hisarcıkılıoğlu'nun ardından konuşma yapan Başbakan Erdoğan, sözü faiz indirimine getirdi.

Yüksek faizlerin faiz lobisinin işine yaradığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de yatırımların devamı için faizin inmesi lazım. Faiz enflasyonun en önemli sebebidir. Enflasyon - faiz arasındaki ilişki sebep-netice ilişkisidir. Enflasyonun nedeni yüksek faizdir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'nin ekonomi politikalarında hiçbir sapma olmayacağını söyleyerek, Merkez Bankası'nın faiz politikasını tasvip etmediğini, faizlerin daha da inmesi gerektiğini kaydetti.              

Ekonominin artık seçimlerden etkilenmediğini, çok sağlam yasal düzenlemeler ve reformlarla güçlü bir zeminde ilerlediğini belirten Erdoğan, "Mesela iki gün sonra seçim var, ekonomide bir sıkıntı var mı? Yok. Yeni başbakan belli değil, buna rağmen ekonomide sıkıntı yok. Çünkü piyasalar bize ve politikalarımıza güveniyor" dedi.              

Erdoğan, faizlerin daha da düşmesi gerektiği yönündeki mevcut görüşlerini de tekrarlayarak, "Merkez Bankası'nın faizdeki tavrını tasvip etmiyorum, yatırımların devamı için faizin inmesi lazım" diye konuştu.  

Savcı Öz'e sert tepki

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Bolu Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'ü de eleştirdi, HSYK'yı Öz'ü korumakla eleştiren Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bir savcı çıkıp edep dışı devlet ahlakından öte bir başbakana saygısızlık yapabiliyorsa bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir.Yargı kararlarıyla konuşulur. Siyaset yasama yürütmedeki varlığı ile görevi yasalar çerçevesinde yürütür.

Ülkenin bağımsızlığı söz konusu olduğunda hiç kimse şantaja tehdide boyun eğmez. Benim veya başkasının olamsı önemli değil. Bir başbakanın yabancı devlet başkanlarıyla yaptığı konnuşma neden dinlenir? Eğer dinleniyorsam uluslararası sorunu çözmemiz mümkün olabilir mi?

Bunu rahatlıkla dinliyorlar, dinlemekle kalmıyorlar uluslararası servislere de aynen servis ediyorlar. Utanmadan sıkılmadan vatanseverlikten bahsediyorlar. Kendi organlarında da yayınladılar.

"İşadamlarından haraç alınıyor"

Şantajlar kumpaslar yapılıyor. İşadamlarından haraç alınıyor. Kusura bakmayın birçok iş adamı bu konuda konuşmuyor, konuşun, kimden ne aldılar, konuşun.

CHP, MHP düşmanımın düşmanı dostumdur diyip bu vatan hainleriyle iş görüyorlar. Dün bizi sırtımızdan hançerlediler. Yarın ellerinden imkan gelirse şimdiki yol arkadaşlarını sırtından bıçaklayacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir