Erdoğan: Kabine'yi 19 Ocak'ta toplayacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olması yönünde süren tartışmalara ilişkin, "Anayasada, 'Cumhurbaşkanı başkanlık eder, gerekli gördüğü hallerde toplar' diye hüküm var. Sayın Başbakanla da görüştük. Binali Beyin böyle bir tarih (5 Ocak) verip vermediğini bilmiyorum, gerçi kendisi 'vermedim' diyor. 19 Ocak'ta ben Bakanlar Kurulunu Beştepe'de toplayacağım" dedi.

Türk-İş ziyareti sonrası konuşan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasına ilişkin yürütülen tartışmalara ilişkin son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Anayasanın çizmiş olduğu çerçeveler içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası rastgele bir kasaba devleti değildir. 16 devletle teşekkül etmiş olan bir cumhuriyettir. Şu anda da bizim bir anayasamız var ve bu anayasada da cumhurbaşkanının yetkileri belirlenmiştir. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak seçimler öncesinde ifade etmişimdir, 'anayasanın verdiği yetkiler neyse kullanırım' dedim. 4 ay geçti ve ocak ayına giriyoruz. Anayasada, 'Cumhurbaşkanı başkanlık eder, gerekli gördüğü hallerde toplar' diye hüküm var. Sayın Başbakanla da görüştük. Binali Beyin böyle bir tarih (5 Ocak) verip vermediğini bilmiyorum, gerçi kendisi 'vermedim' diyor.

"Kimse üzerimde vesayet kurmaya kalkmasın"

19 Ocak'ta ben Bakanlar Kurulunu Beştepe'de toplayacağım. Bunun dışındaki şeylerde de Cumhurbaşkanının üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Hükümetiyle uyum içerisinde olan, hükümete güç katmaya çalışan bir cumhurbaşkanıyım. Ancak hükümetin başarılı olması, şahsımın başarılı olması anlamına gelmez."

Bu konularda ilginizi çekebilir