Erdoğan: Kara leke MHP'nin tarihine kazındı

Başbakan Erdoğan, "Salı akşamı TBMM kürsüsünde sergilenen densizlik MHP'nin tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Salı akşamı TBMM kürsüsünde sergilenen densizlik Türk siyasi hayatına olduğu kadar MHP'nin tarihine de kara bir leke olarak kazınmıştır ve o leke oradan hiçbir zaman çıkmayacaktır" dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin Kadın Kolları Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Salı günü TBMM'de yaşanan olayları değerlendirerek, "Salı akşamı TBMM kürsüsünde sergilenen densizlik, Türk siyasi hayatına olduğu kadar MHP'nin tarihine de kara bir leke olarak kazınmıştır ve o leke oradan hiçbir zaman çıkmayacaktır. Mevcut yönetimin ve temsilcilerin bu ölçüsüz söylemleri, bu kin ve nefret kokan siyasetleri, inanıyorum ki tüm milletimiz gibi, bu harekete destek veren kardeşlerimiz tarafından da en iyi şekilde değerlendirilecektir. dedi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, MHP'nin baş örtüsünü ayaklarının altında çiğneyecek kadar izansızlık abidesine dönüşmüştüğünü söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Esasen o gün orada, TBMM'nin kürsüsünde maske bir kez daha düşmüştür. 'Ürkek değil erkek parti' diye yola çıkanlar, daha Meclis kapısında iken U dönüşü yapmış, bugün ise bu ülkenin kadınlarına dil uzatacak, bu milletin peygamberiyle istihza edecek, baş örtüsünü ayaklarının altında çiğneyecek kadar izansızlık abidesine dönüşmüştür. Peygamber Efendimizi siyasi polemiklerin malzemesi haline getirmek kimin haddinedir? Partimin içerisinden herhangi bir tanesi, sürçülisan ile böyle bir ifadeyi kullanmış, bunu yakalamak suretiyle buradan kalkıp şahsıma böyle bir izafede bulunmayı sen hangi hakla, hangi salahiyetle söyleyebilirsin? AK Parti'nin kuruluşunda, şahsında tabu yaratmak yoktur, tabuları yıkmak vardır. Biz onun için bu yola çıktık. Sizin kendinize ait tabularınız vardır, onları da biliriz ama bunları da dillendirmeye gerek yok."

"Bunlar ruh ikizi değil bunlar tek yumurta ikizi"

Erdoğan, CHP Genel Sekreteri'nin hacca gitmek istediğini söyleyen vatandaşa yönelttiği saygısız üslubun MHP milletvekilinde de bulunduğunu belirterek, "Aralarında hiçbir fark yoktur. Sayın Bahçeli ile Sayın Baykal'ın ruh ikizi olduğunu söylüyordum. Bunu söylediğimde de hop oturup hop kalkıyorlar. Eksik söylemişim, şimdi daha iyi anlaşılıyor ki bunlar ruh ikizi değil bunlar tek yumurta ikizi." dedi.

Tekel işçisine uyarı

Konuşmasında TEKEL işçilerine seslenen Başbakan Erdoğan, işçilerin ay sonuna kadar başvurarak, 4/c'den istifade etmelerini istedi. Erdoğan, "Bu ay sonuna kadar istifade ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde ay sonu itibarıyla bu iş bitiyor. Ondan sonra biz de yasal olmayan bu tür eylemlere müsaade etmeyiz bunu da açıkça söyleyeyim. Efendim 'açlık grevine başladık' bu senin tasarrufundur ve bunun da suçlusu tamamıyla sendikalardır. Biz hiçbir vatandaşımızın açlık grevi yapmasını arzu etmeyiz. Yaptıkları iş insani değildir, yasal da değildir. Ancak sorumlusu sendikalardır" değerlendirmesinde bulundu.

"Şu andan itibaren bir adım daha bu iş oynamaz"

Sürekli olumlu adımlar attıklarını anlatan Erdoğan, şimdi sıranın Tekel işçilerinde olduğunu söyledi. Tekel işçilerinin kendilerini yanlışa sevk eden sendika yöneticilerine uymaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin işsizleri benim ne kadar sorunumsa Tekel işçilerinin de sorunu olmalıdır. Şöyle başını iki elinin arasına almalıdır, 'yahu ben bunu buldum' hamdolsun. Ama bunu hiç bulamayan benim işsiz kardeşim var. Bunu düşünmesi lazım. Ama bunlarda bu yok. Ben bir kez daha bu eylemin sona erdirilmesini kendilerine rica ediyorum. Şunu da söyleyeyim, şu andan itibaren bir adım daha bu iş oynamaz. Bitti bu iş. Çünkü Tekel eylemi Tekel işçilerini aşmış, hak arama gayesinden uzaklaşmıştır. Muhalefetin, medyanın ve marjinal örgütlerin istismar mekanizması haline gelmiştir. Tekel işçileri kendilerini kullandırmasın. Hükümete karşı bu sinsi operasyonun aleti olmasın."

Bu konularda ilginizi çekebilir