Erdoğan, Kayseri'de 50 projenin açılışını yaptı

Kayseri'de 458 milyon lira değerindeki 50 projenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben her partiye eşit mesafedeyim, milletimi aldatmaya çalışanlara karşı tavrımızı koymamız lazım' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - DÜNYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’de  bir yıl içinde gerçekleştirilen özel ve kamu olarak olmak üzere  458 milyon lira değerindeki 50 projenin açılışını yaptı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 55 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ,Kayseri’de iktidar sürecindeki yapılan yatırımlardan bahsetti. 

Erdoğan , “Kayseri 2014 yılında yüzde 66  gibi bir oranla tercihini şahsımdan yana kullandı. Bundan yana şükranlarımı da sunuyorum. Bugün burada eğitimde  ve spor olmak üzere 50 projenin açılışını yapıyoruz. Erciyes üniversitesi ilaç araştırma ve uygulama   merkezi gibi  eğitim ve spor yatırımlarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığımız ilimize 5 adet 112 acil istasyonu,sağlık evi kazandırılmış oldu.TOKİ Mobilyakent’i kurdu. Cumhurbaşkanı olarak yapılan işlerin takipçisiyim. Hızlı tren çalışmaları devam ediyor. 12 yılda bu yatırımlar dahil Kayseri’ye yaklaşık 9 milyar dolarlık yatırım yapıldı” şeklinde belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne atıfta bulunan Erdoğan , “Birileri ‘cek- cak’ ile konuşuyor. İktidara gelirsek yapacağız diyorlar. Biz iktidarı 27.5 milyar dolar Merkez Bankası rezervi ile aldık. Şimdi  122 milyar dolara çıkardık.Onu nasıl boşaltırız onu düşünerek söylüyorlar “ dedi.

322-001.jpg

Her partiye eşit mesafede olduğunu belirten Erdoğan , “Ben her partiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir aslan yatıyor o ayrı. Gelirken milletin tarafındayım dedim. Milletimi aldatmak isteyenlere karşı tavrımızı koymamız lazım. Biz iktidarımızı 3 partiden aldık. Şimdi ben koalisyonlar zarar verir deyince beyefendiler rahatsız oluyor ve hakaret ediyorlar. Bu ülkede hakaret edilen nadir Cumhurbaşkanlarından biriyimdir. Ben yargıya gönderiyorum. Mehmet Özhaseki sucuk dağıttı bol bol. Ben farklı bir uygulama yapmayı düşünüyorum daha sonra .Şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Verebiliriz dedik , veren el alan elden üstündür”  dedi.

Asgari ücret vaatleri ile ilgili konuşan Erdoğan, “Asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar. Asgari ücret denilen olay bir korumadır. Yani sen bu rakamın altına inemezsin. İşveren olarak üzerini sen verirsin. Ne diyor şimdi devlet  ;herşey belirtilen asgari ücret üzerinden hesaplanacak.Türkiye için bir projeleri yok.Ben seçime girmiyorum ki bana niye saldırıyorsunuz.Benim sadece bir tane oyum var” diye konuştu.

Mursi’nin idam kararı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Erdoğan , “Mursi’ nin idamı şahsiyetlidir.Ailesi bile mahkemeye gitmedi.O mahkemeyi kabul etmedi. Şahsiyet budur. Ben buradan tekrar Avrupa’ya sesleniyorum. Hani idam yasaktı.Neden darbeci Sisi’nin yanında oldunuz.Türkiye’de gezi olaylarında bütün gücünüzle bize saldırdınız. Mursi ve arkadaşlarına yapılan bu olay yenilir yutulur değil” şeklinde belirtti. Mursi’nin idam edileceğine inanmadığını belirten Erdoğan , “ Mursi’nin idamına inanmıyorum.İdam edemeyecekler.Ederlerse şehitlik mertebesine ulaşmış olacaktır.Bende böyle bir akıbete uğrarsam Rabbim bize o makamı verecektir diye umuyorum.Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz.Emperyal güç karşısında eğilmek bugüne kadar olmadı.Bundan sonra da olmayacaktır” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir