Erdoğan: Kimyasal silahlar konusunda sert bir tutumumuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile olan görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan görüşmesi hakkında bilgi veren Erdoğan, "Gerek Sayın Putin ile gerek Sayın Trump ile yaptığım görüşmede ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi. Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini noktasında neler yapılabilir bunları görüşme fırsatımız oldu. Bunları ele alırken üzerinde ısrarla durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağını barışın tesisi ile birlikte bölgede özellikle yaşanan bu trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu. Hele hele son dönemde Doğu Guta'daki gelişmeler ardından Duma'daki gelişmeler gerçekten bunlar can yakıcı. Bunlar bir felaket. Bunların bende video çekimleri vardı. Bunların video çekimlerini de Sayın Putin'in gönderdiği özel temsilcisi ile de bunları görüştüm. Sadece telefon görüşmesinde bunları değerlendirmedik. Gelen özel temsilci ile de bunları konuştuk. Sayın Trump ile de konuyu etraflıca ele aldık. Sürece yaklaşımlarını sergilerken kendilerine ifadem, kimyasal silahların kullanılması sürecine koalisyon tutumunun önemli olduğunu, bizim tutumumuzun kararlı olduğunu belirttim. Kimyasal silahlar konusunda sert bir tutumumuz var" dedi.

"Kimyasal silahların dışında konvansiyonel silahları da gözardı edemeyiz" diyen Erdoğan, "Kimyasal silahlarla mı insanlar daha çok ölüyor, konvansiyonel silahlarla mı? Konvansiyonel silahlarla da insanları acımasızca öldürüyorlar. Başta ABD olmak üzere, Rusya ve tüm koalisyon ülkelerinin yumuşamasını istiyoruz. Meseleyi barışla noktalamak, havayı yumuşatmak gerek. Bizim mücadelemiz teröristlerle bir mücadeledir, batının bunu bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir