Erdoğan: İşsizlik kısa sürede düşmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgücüne katılımının artması ile birlikte işsizlik seviyesinin çok kısa sürede düşük seviyeye inmeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman törenine katıldı. 

Erdoğan, "Bir ülkede istikrar varsa, orada kamu özel ortaklık projeleri olur. Eğer yoksa kimse kolay kolay gidip yatırım yapmaz. Şehir hastanelerinin açılışına önümüzdeki aydan itibaren başlıyoruz, 2019'a kadar hepsini hizmete almayı planlıyoruz. Türkiye bütün zorluklara rağmen gündemindeki projeleri hayata geçirebilecek, ekonomik programlarını uygulayabilecek bir güce sahiptir" dedi.

Kısa sürede çözüm yok

"2007 yılından bu yana 6,7 milyon kişiye yeni istihdam sağladık" diyen Erdoğan, "İşsizlik oranının yükselmesinde sebep istihdam daralması değil, işgücüne katılımının artmasıdır. İşsizliği çok kısa sürede düşük seviyelere indiremeyecek olsakta, bu üstünden gelemeyeceğimiz bir sorun değil" şeklinde konuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not kararlarını da değerlendiren Erdoğan, "Türkiye ekonomisini yansıtmayan değerlendirmelerin dikkate alınmadığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşları, sipariş üzerine Türkiye'ye not vermeye kalkıyorlar. Piyasa oyuncuları reel duruma bakıyor" ifadelerini kullandı. 

'Faiz, sömürü aracı'

Bankalarımızın döviz açık pozisyonu sorunu olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz faize düşmanım, onu bir sömürü aracı olarak görüyorum, daha da düşmesi lazım"

Erdoğan, ihracatın gerileme trendinden kurtulduğunu söyledi.