Erdoğan Putin'e "Grozni" için taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaparak, 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü taziyelerini iletti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaparak, Türkiye'nin terörün her türüne karşı olduğuna işaret etti ve 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini iletti.  

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan ile Putin bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra, bazı uluslararası sorunlara da değinildi.

İkili ilişkilerde en önemli mekanizmalardan biri olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına ilişkin hazırlık çalışmalarıyla ilgili görüş teatisinde bulunulan görüşmede, söz konusu toplantının yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiş bir ülke olarak, terörün her türüne karşı olduğuna dikkati çekerek, 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, Kırım'daki Tatar Türkleri'nin yaşadığı sıkıntıları da hatırlattığı, Kırımlı Türkler'in endişelerinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine değindiği bilgisi edinildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir