Erdoğan: Siyaseti bırakırım!

Başbakan, her üniversite mezununa iş bulunabileceği açıklamalarına "Bunun ilacı elindeyse bunu kullanmazsak ben siyaseti bırakırım" sözleriyle yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete seslenerek her üniversite mezununa iş bulunabileceği açıklamalarına "Bunun ilacı elindeyse bunu kullanmazsak ben siyaseti bırakırım" sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Beceri-2010 projesinin açılış konuşmasında muhalefete yüklendi. Erdoğan, muhalefetin, "İktidara geldiğimizde terörü ve işsizliği bitireceğiz" açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz geldiğimizde terörü engelleriz’ diyor, bu terörün devamına gönlün nasıl razı oluyor? Madem elinde sihirli değnek var, koy ortaya. Kullanılmıyorsa millete dönüp’ Bak, koydum değneği, kullanmadılar’ dersin. Aynı şekilde ‘Her üniversite mezununa iş bulacağım’ diyorsan koy projeni ortaya. Eğer hakikaten her üniversite mezununa bu ülkede iş bulmanın ilacı elindeyse o ilaç var da kullanılmıyorsa çok iddialı bir ifade kullanacağım, ben siyaseti bırakırım."

İşsize iş beğendiremiyorsun

Başbakan Erdoğan, küresel krizin en yoğun olarak yaşandığı dönemde diğer dünya ülkelerine nazaran Türkiye’nin işsizlik rakamlarını aşağıya çektiğini ifade ederek işsizliğin nedenleri arasında "işsizlerin iş beğenmemesi" sorununun da olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Bir tarafta iş arayanlar olduğu gibi kahvede zar atanlar da oluyor. ‘Gel çalış’ dediğin zaman parada anlaşamayanlar bir tarafta, meslek sahibi olmayanlar bir tarafta, iş beğendiremiyorsun iş. Bu durumlar da var" diye konuştu. Erdoğan, sürekli "İşsizlik var" demekle işsizliğin bitmeyeceğini ifade ederek mesleki eğitimin ideolojiye kurban edildiğini, işsizliğin arkasında bunun da önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Devlet fabrika kursun yaklaşımı sağlıklı değil

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Devlet doğuda fabrika kursun" açıklamalarına da gönderme yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Devlet fabrika kursun yaklaşımı sağlıklı bir yaklaşım değil. Olmazsa olmaz alanlarda özel sektörün girmediği alanlarda, gitmeyeceği yerlerde olması gerekiyorsa fabrika kurmak zorunda kalabiliriz. Önceki dönemlerde iflas eden, ülkenin imkanlarını heba eden kitlerin sebep olduğu sorunları çok iyi hatırlıyoruz. Gerçekçi politikalar üretmek zorundayız."

Gözyaşlarını tutamadı

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında, CHP, MHP ve BDP tabanını 12 Eylül’de Anayasa değişikliğine “evet” oyu vermek için çağrıda bulundu. Erdoğan 12 Eylül döneminde sağ ve sol görüşlü tutuklular arasından idam edilen Necdet Adalı ve Mustafa Pehlivanoğlu'ndan bahsederken duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Bir süre konuşmasına ara veren Erdoğan, kendini toparladıktan sonra konuşmasına devam etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir