Erdoğan: Size tarih dersi veriyoruz

Başbakan, "Dedelerimiz, 500 yıl önce nasıl İspanya'dan kovulan Musevilere sahip çıktıysa, biz de Filistin'deki kardeşlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Erdoğan, "Bize diyorlar ki 'Türkiye'nin Orta Doğu'da ne işi var, Filistin'de ne işi var? Gazze ile Türkiye neden ilgileniyor?' deniliyor. Bunu söyleyenler açık açık ifade ediyorum; bu ülkenin tarihinden nasibini almayanlardır.

Niye girdik biz NATO'ya? Demek ki bir şeyler yapmamız lazım. BM Güvenlik Konseyi'nde ne işimiz vardı? Niye girdik, 47 yıldır girmeyenler gibi biz de girmeyebilirdik. Girdik, niçin? Eğer bu dünyanın bir ülkesiyseniz, kendinizi yok kabul etmiyorsanız, bir yerlerde sizin de bir göreviniz var. Tarihin sizlere yüklediği bir mesuliyet var, sorumluluk var. Bu milletin sizlere emanet ettiği bir sorumluluk var. Bunları yerine getirmek zorundasınız. Eğer 16 milyon insan size oy veriyorsa seçmen olarak, yapmanız gerekenler var. İşte 16 milyonun emrini biz yerine getiriyoruz, yaptığımız budur" diye konuştu.

"Biz size tarih dersi veriyoruz"

Ankara'ya mahkum bir siyaseti icra etmek için iktidar olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"500 yıl önce nasıl İspanya'dan kovulan Musevilere sahip çıktıysa bizim dedelerimiz, bugün de biz Filistin'de, oradaki kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Olay bu. Onu yaparken niçin yapıyorsunuz?' demedi kimse. Batılıların Musevileri kovduğu zaman da bizim ecdadımız Musevilere sahip çıktı. Şimdi ne diyor o Musevilerin geride kalan varisleri biliyor musunuz? 'İkide bir bize 'bunu çaktırmayın' diyorlar. Biz size tarih dersi veriyoruz. Çaktırmıyoruz. Olay bu..."

Başbakan Erdoğan, dün Gürcistan, Irak, Darfur için nasıl seslerini yükseltilerse, bugün de Filistin için aynısını yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin Haiti'deki depreme, Şili'deki felakete nasıl seferber oldularsa, bugün de Gazze için seferber olduklarını, "Gazze için yüreklerini ortaya koyduklarını" dile getirdi.

Herkes Gazze'ye sırtını dönebilir. Ama Türkiye dönemez. Herkes Filistin'i kendi kaderine terk edebilir ama Türkiye terk edemez. Herkes Orta Doğu'daki yangına, katliamlara sessiz, tepkisiz kalabilir ama biz kalamayız. Eğer kalırsak, eğer yaşananlara göz yumarsak, eğer çocukların katledilmesine herkes gibi seyirci kalırsak o zaman ben Rize'ye gelemem. Rize'li kardeşlerimizin önüne anlımız ak çıkamayız, aziz hemşehrilerimize hesap veremeyiz. Biz bu milletten çok kutsal bir emanet devraldık."

"Neyle tehdit ederseniz edin dik duracağız"

'Türkiye'nin ekseni kayıyor, Türkiye batıdan kopuyor, Türkiye yön değiştiriyor'... Akıllarınca bizi tehdit ediyor, bizi hakkı savunmaktan, doğruyu söylemekten vazgeçireceklerini zannediyorlar. Buradan İsrail destekli uluslararası basına da yurt içindeki taşeronlara da açık açık sesleniyorum; Türkiye başka ülkelere benzemez. AK Parti iktidarı başka iktidarlara benzemez. Neyle tehdit ederseniz edin dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama onurumuzla kimseyi oynatmayacağız. Bunu böyle bilin."

Bu konularda ilginizi çekebilir