Erdoğan: TEOG konusunda mutabık kaldık

ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG konusunda başbakanla mutabık kaldıklarını ve konuyu hızlıca çözeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, BM'nin 72. Genel Kurul'una katılmak üzere ABD'ye hareketi öncesi Atatürk hava limanında açıklamalarda bulundu.

TEOG sisteminin kaldırılmasına yönelik Başbakan Binali Yıldırım ile gerçekleştirdiği görüşmeye değinen Erdoğan, "TEOG konusunu sayın başbakan ile etraflıca görüştüm. Mutabık kaldık. Hemen, süratle bu meseleyi ülke gündeminden düşürmek tüm aileleri rahatlatacaktır. TEOG'un gündemden çıkmasıyla çocuklarımız okul derslerine daha çok ağırlık vereceklerdir." dedi.

Erdoğan, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilmesi planlanan bağımsızlık referandumuna ilişkin ise, "Irak'la 350 kilometre sınırımız var ve bizim orada soydaşlarımız var. Irak'ın bölünmesi ile ilgili bir adıma izin veremeyiz. Bunu defalarca söyledik. Başın sıkıştıkça bize geleceksin, ama Irak'ı bölmek noktasında bildiğini okuyacaksın.

MGK'yı erkene aldık ve bu durumu etraflıca görüşeceğiz. Aynı gün Bakanlar Kurulu'da toplanacak ve aldığımız kararları uygulamaya koyacağız. Tabi bu hususu ABD Başkanı Trump ile de görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.