”Erdoğan ve Baykal kayıkçı kavgası yapıyor”

DSP Genel Başkanı Sezer, Erdoğan ve Baykal'ın kayıkçı kavgası yaparak ülkenin enerjisini boşa tükettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Başbakan Erdoğan ile Baykal, kayıkçı kavgası yaparak enerjimizi tüketiyor" dedi.

Sezer, İzmir'den Bursa'ya gelirken uğradığı Balıkesir'de, seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi. Eski Kuyumcular Mahallesi'ndeki parti binası önünde bekleyen partililere hitaben konuşan Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

Türkiye'nin çok ciddi sorunları olduğunu belirten Sezer, şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan ile Baykal, kayıkçı kavgası yaparak enerjimizi tüketiyor. Oysa bu ülke enerjisini gelişmeye, yoksulluğu, işsizliği yenmeye, refahını ve sosyal adaleti artırmaya harcamalı. Öyleyse enerjimizi boşa tüketenlere bu seçimde 29 Mart'ta 'dur' diyeceğiz, hep birlikte bunu yapacağız. Halktan, haktan yana ama aynı zamanda ülkenin birliğini, bütünlüğünü pekiştirecek sistemi hep birlikte kuracağız. Bu seçimler yerel seçim ama genele ışık tutacak."

Yerelde en başarılı belediyelerin DSP'de olduğunu öne süren Sezer, şöyle devam etti:

"Çünkü DSP'liler projesi, ufku olan, temiz, kararlı, inançlı insanlar. DSP örgütleri, belediyeleri yolsuzluk, ihale takipçiliği, imar değişikliği takipçiliği ile kösteklemez, ona destek olur. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz olur. Yerelde Eskişehir gibi, Ordu gibi, Şişli gibi en başarılı belediyeler DSP'de olduğuna göre inanıyorum ki aynı hizmeti, aynı gelişmeyi görmek isteyen Balıkesirliler bu seçimde DSP diyecek, Sezgin Dedeoğlu diyecek. Artık enerjimizi tüketmelerine izin vermeyip kentlerimizin yaşanabilir olması için bugün DSP'ye her zamankinden çok ihtiyaç var. DSP Türkiye'nin ve halkın kurtuluşudur."

Partisinin Balıkesir Belediye Başkan Adayı Sezgin Dedeoğlu'nu tanıtarak oy isteyen Sezer, seçim otobüsünün kapısından partisinin sembolü "ak güvercin" uçurduktan sonra Bursa'ya hareket etti.