Erdoğan ve Kılıçdaroğlu biraraya geldi

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde biraraya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu etkinlikte buluştu.

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, Peygamber'in doğumunun sevincinin idrak edildiği Kutlu Doğum Haftası'nın, ülkeye, millete ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim coğrafyamızdan Tiranlar, Sezarlar, Firavunlar, Neronlar, kanlı despotlar değil, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Ahi Evranların, Yunusların izinden yürümüş yöneticiler çıkmıştır. Bizim coğrafyamız kanla, kılıçla değil, kalemle, mürekkeple şekillenmiş bir coğrafyadır. Şimdi, bu geniş coğrafyada yaşayan her bir insanın, şu soruyu kendisine çok güçlü ve çok samimi bir şekilde sormasını, bunun cevabını en samimi şekilde aramasını, araştırmasını ben gönülden arzu ediyorum: Nerede yanlış yaptık ve yapıyoruz? Neden bu haldeyiz? Hangi hata, hangi eksiklik bizim coğrafyamızı, bizim medeniyetimizi buralara getirdi?" Ortadoğu ve Kuzay Afrika'da yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

Hz. Muhammed'in ahlakına ihtiyacımız var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ise "Her türlü şiddet ve terörün kol gezdiği, insan haklarının karga tulumba yerlerde süründüğü, ayaklarının altına cennetin verildiği kadınların, annelerin acımasızca şiddet gördüğü, insani ve dini değerlerin yozlaştığı ve sırf menfaat aracı haline getirildiği çağımızda Hz. Muhammed'in o güzel ahlakına daha çok ihtiyaç olduğunu" söyledi.

Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu programda yaptığı konuşmada, İslam dininin barış anlamı taşıdığını, böylesine bir günde birarada olmanın, huzura ermek anlamına geldiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir