Erdoğan yeni binaya, Davutoğlu Çankaya'ya

Yeni ikametine dair ilk kez net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yeni yapılan binaya yerleşeceğini, Çankaya Köşkü’nün ise Başbakan Davutoğlu tarafından kullanılacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e çıktıktan sonra ikinci ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleşti.

Azerbaycan'a hareketi öncesi Esenboğa havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ikamet edeceği yeri açıklarken çok önemli bir değişikliğe gidildiğinin de sinyalini vermiş oldu. Kendisinin Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) yeni yapılan binayı kullanacağını belirten Erdoğan, bugüne kadar 11 cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Çankaya Köşkü’nün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kullanılacağını açıkladı.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra konut olarak kullandığı Keçiören Subayevleri’ndeki evden taşınacağını açıklamıştı. Yeni ikametine ilişkin ilk kez kesin bir dille konuşan Cumhurbaşkanı, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yeni yapılan binayı kullanacağını açıkladı.

"Yeni yapılan binaya Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası'na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız."

Bu konularda ilginizi çekebilir