Erdoğan, Yenimahalle'de toplu açılışa katıldı

Başbakan, 'hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önünün merkezi yönetim tarafından tıkanmadığını' söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Erdoğan, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan 54 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

ASKİ Spor Salonu'ndaki törende konuşan Başbakan Erdoğan, tek amaçlarının, Türkiye'nin, illerin, ilçelerin, beldelerin yüzünü güldürecek hizmetleri millete kazandırmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında düzenledikleri açılışların, artık "açılış bayramına" döndüğünü ifade eden Erdoğan, projesini yaptıkları, temelini attıklarını tesislerin, hizmetlerin açılışına tek tek yetişemediklerini, o nedenle toplu açılışlar düzenlediklerinin anlattı.

Bugün de aralarında "çok sevdiği" eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın adının verildiği spor kompleksinin de bulunduğu tesislerin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, ülke için önemli başarılara imza atanların manevi hatırasının yaşatmanın boyunlarını borcu olduğunu kaydetti.

Hizmete devam edeceklerini anlatan Erdoğan, bir ülkenin huzurunun, mutluluğunun, refahının en önce aileden, mahalleden, kentlerden başladığına dikkati çekti.

Mahallelerin, semtlerin, şehirlerin bayındır hale geldikçe, Türk insanını hakettiği kaliteli hayat standardına kavuşacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Batılı hangi imkanlara sahipse, benim Yenimahalleli kardeşim de aynı imkanlara sahip olacaktır. Avrupalı neyi görüyorsa benim Yenimahalleli kardeşimde aynı imkanları görecektik. Çok şükür, AK Parti belediyeleri bunu başardı. Başarılarımıza her gün yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Belediyelerimizin bu başarısı, merkezi yönetimindeki anlayışlarla doğrudan ilgilidir. Eğer Merkezi Hükümet, o hastalıkla koalisyonlar gibi sürekli halkın taleplerini kulak ardı eden, işleri erteleyen bir hükümet olsaydı, bugün belediyelerimizin de eli kolu bağlı kalacaktı. Bizim dönemimizde merkezi yönetim ile yerel yönetim kavgası bitmiştir. Bunun altını da özellikle çiziyorum. Artık Ankara ile taşra, Anadolu kavgalı değildir.

İstanbul gibi Türkiye'nin özeti olan bir büyük şehri yönetirken, yerel yönetim ile merkezi yönetimin uyum sorununu had safhada yaşadım. Ankara'dan ne yazık ki hiçbir zaman yardım göremedim, para istemedim, 'önümüzü tıkamayın' dedim, ama hep önümüzü tıkadılar, ama şimdi, hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önü merkezi yönetim tarafın asla tıkanmaz. Tam aksine, biz yol açarız."

Belediye başkanlarının çektiği sıkıntıları bilen biri olduğunu kaydeden Erdoğan, dolayısıyla görevlerinin, engel değil, engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.