Erdoğan'a yanıt gecikmedi

Kılıçdaroğlu, "Sende zerre kadar onur varsa yolsuzluğa karıştığı için listeye koymadığın bakanların adını açıkla" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bazı bakanların ve milletvekillerinin yolsuzluğa karıştıkları için listeye konulmadığını açıkladığını belirterek, "Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları milletvekillerini açıklarsın" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarım raporun açıklanacağı toplantı öncesi Başbakan Erdoğan'ın dün kendisine yönelik söylediği sözlere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, bir süre önce bir bakanın bir yakının üniversiteye yerleştirilmesi için ÖSYM Başkanı'na elektronik posta gönderdiğini açıkladığını anımsattı. Bunu üzerine Başbakan Erdoğan'ın dün Lüleburgaz'da kendisini kastederek, "Sende zerre kadar onur varsa bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın" dediğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi hiçbir yorum yapmadan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a onun sözleriyle hitap ediyorum. Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları milletvekillerini açıklarsın. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakan, bakanların ve milletvekillerinin ve milletvekili adaylarının isimlerinin yolsuzluklara karıştığını ve bu gerekçeyle listelerde yer almadığını açıkladı. İsimlerini bekliyoruz. Zerre kadar onur varsa, benim değil onun sözü."

O Bakan kendisi açıkladı

Kılıçdaroğlu, Konya'da partisinin Tarım Raporu'nun açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ÖSYM'ye gönderildiği iddia edilen maile ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine, "İleti gitmemiş mi? İletinin gittiğini kabul ediyor değil mi?" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan dedi ki 'Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum çıkarsın o bakanı açıklarsın.' İleti gönderen bakanın adını ben açıklamadım, bakan kendisi açıkladı. Bizim beklediğimiz şu; kim gönderdi, ne zaman gönderdi, iletiyi alan ÖSYM Başkanı sayın bakanı aradı mı? 'Sayın bakan siz bize bir ileti göndermişsiniz, doğru mudur yanlış mıdır?' diye haber verdi mi vermedi mi? Bu ayrıntıları bilmiyoruz. Savcının bunları telefon kayıtları üzerinden, iletinin kim tarafından gönderildiğini, o iletinin başka yerlere gidip gitmediğini araştırmasını istiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir