Erdoğan'dan 'operasyon' yorumu

14 Aralık operasyonuna ilişkin eleştirilere DEİK Genel Kurulu'nda yanıt veren Erdoğan, "2002'den bu yana suikast girişimleri oldu, arkadaşlarım tehdit edildi. Şimdi neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?'' ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Wyndham Hotel'de gerçekleştirilen Genel Kurulu'nda konuştu.

 "14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor." diyen Erdoğan, eleştiriler için ''Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?'' yorumunda bulundu.

"Suikast girişimleri oldu"

Erdoğan, şöyle konuştu:

Bakın biz bugünlere öyle kolay ulaşmadık. 2002’den beri öyle dikensiz bir gül bahçesi değildiİ. Darbe senaryoları yazıldı, bazı senaryolar hayata geçirildi. Suikast girişimleri oldu, arkadaşlarım tehdit edildi. Bir siyasi parti kapatılma riskiyle karlı karşıya kaldı. Sokaklar hareketlendirildi. İçeriden, dışarıdan çok sayıda operasyon yapılmak istendi. En son 17-25 Aralık darbe girişimini yaşadık. Bunlardan birinde eğer tuzağa düşseydik, pes etseydik bugünlere ulaşamazdık.

"Dönemin Başbakanı diyenler..."

Merhum Menderes'e... Devran aynı. Sabık başbakan diyenleri hiç kimse hatırlamıyor. Aynı. Hatırlayanlar da hayırla yad etmiyorlar. Bizim için dönemin Başbakanı diyen dönemin haşhaşi örgütünü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek

 "Türkiye, AB'nin önünde kapı kulu değildir"

AB tarafından gelen eleştirilere DEİK Genel Kurulu'nda da yanıt veren Erdoğan, "Türkiye, AB'nin önünde kapı kulu değildir. Türkiye, bırakın boynunu eğmeyi, bırakın geri adım atmayı, asla ve asla azarlanacak, kendisine gündem belirlenecek, istikamet çizilecek bir ülke değildir. Biz ne itibarımızdan ne gücümüzden ne de büyümemizden bir şey kaybederiz. Hiç merak etmeyin" dedi.

"Yeni bir eyalet mi oluşturuluyor?"

Erdoğan, AB'ye yönelik eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

Suriyeli mülteciler için yardım etmiyorlar. Paraya gelince bir şey yok. Onların tanrısı o. Kobani Kobani kobani dediler. Uçaktan mühimmat indirdiler. Bir kısmı DEHAŞ’a bir kısım PYD’ye gitti. İkisi de terör örgütü, al birini vur ötekine. Kobani’de sivil halk yok. Halep’le niye ilgilenmiyorsunuz? Niye sahip çıkmıyorsunuz? Kuzey Suriye’de yeni bir eyalet mi oluşturuluyor? Bu ülkem için bir sıkıntıdır, tehdittir. Bunu görmezden gelemem. Koskoca bir soru işareti var. Biz biliyoruz ama sabırlıyız?

Bu konularda ilginizi çekebilir