Erdoğan'dan Baykal'a: Kargadan kılavuz olmaz

Erdoğan, Denizli mitinginde halka seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DENİZLİ - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli mitinginde "Baykal bir çiftçi kardeşimin borcundan bahsediyor. 4 bin lira kredi almış, borç 44 bin liraya çıkmış. Sayın Baykal'ın kılavuzu farklı. Her zaman söylüyorum kılavuzuna dikkat et, kargadan kılavuz olmaz, buna dikkat et" şeklinde açıklamalarda bulundu..

Erdoğan, Denizli'de AKP'nin 29 Ekim Bulvarı'ndaki Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi, Başbakan Erdoğan, Eskişehir'deki mitinginde "Erdoğan" isimli yaşlı bir vatandaşın, kendisine eski bir nüfus cüzdanı verdiğini, bu cüzdanda pasaportlara vurulan damgalarda olduğu gibi ekmek, patiska ve şeker damgaları bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani bizim dedelerimiz ekmeği bile karneyle aldılar CHP iktidarında. Annelerimiz, ninelerimiz patiskayı Sümerbank'tan karneyle aldılar. O da yazıyor burada. Şekeri bile karneyle aldılar, onun da burada mührü var. CHP sen busun be...

Bak, ben dedim ya elinde kırmızı dosya klasör kırtasiyecilerde çok. Klasör dedim, hemen bunu değiştirmiş. Şimdi başka, elinde başka bir belgeyle geldi. Ama bu belgeyi kırtasiyeden almamış, birileri eline tutuşturmuş. Bir çiftçi kardeşimin borcundan bahsediyor. 4 bin lira kredi almış, borç 44 bin liraya çıkmış. Sayın Baykal'ın kılavuzu farklı. Her zaman söylüyorum kılavuzuna dikkat et, kargadan kılavuz olmaz, buna dikkat et, diyorum. Sayın Baykal sen bunu araştırdın mı? Bu kredi ne zaman alınmış? AK Parti İktidarı döneminde mi alınmış? 30 Haziran 1997'de, Ziraat Bankası'ndan yüzde 73 faizle alınmış. 97'de iktidarda AK Parti mi vardı, AK Parti diye bir parti mi vardı? Nasıl oluyor da böyle söylüyorsun? Milleti böyle aldatmaya nasıl kalkıyorsun? Ne zaman takibe düşmüş, 1 Eylül 1998. 2003'e kadar yüzde 120'lere varan faiz uygulanmış. 2003'e geldik, bu borçları yapılandırdık. Bazılarının faizlerini ciddi manada sildik. Bizden çiftçinin alacağı 1.5 milyara ulaşmış. Bankalar bu borçları yapılandırdı, 822 milyon liraya düşürdü, neredeyse yarı yarıya. 172 bin çiftçi yararlandı. Sayın Baykal'ın söz ettiği çiftçi kardeşim, bu yapılandırmadan, sonraki dönemde çıkan aflardan faydalanmamış. Bugün Ziraat Bankası'na gitse borcu düşecek ama işi bilmiyor. Sayın Baykal siz bir zahmet 1997'de kurulan 55. Hükümet mensuplarına gönderin, bana değil. O yetmez, 56. DSP Hükümetine, o da yetmez 57. DSP-MHP-ANAP Hükümetine gönderin. Sayın Bahçeli ile aran çok iyi, bir de ona gönderiver, hem de APS'yle gönder, sağlam olsun."