Erdoğan'dan bedelli açıklaması

Bedelli askerliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TSK'nın ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cezayir ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerliğe ilişkin sorularına da yanıt verdi. "TSK'nın kanaatini bir kenara koyamayız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar.

"Gelişmeler sözde değil, özde olmalı"

Erdoğan, PKK'nın silah bırakması konusunda ise "Şu anda, özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir