Erdoğan'dan ilk yorum

AK Parti lideri Erdoğan, parti merkezinin balkonundan kalabalığa seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti'nin merkez binası önünde toplanan partililere hitap eden Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tamamını sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" dedi. Tüm dünyaya yayılmış Türk vatandaşlarını da unutmayan Erdoğan, "12 Haziran seçim sonuçları ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olsun, sonuçların inşallah ülkemize ve bölgemizde barışa huzura katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, "karşılık bulduğumuzda yolumuza devam ederiz, karşılık bulamadığımızda ise cevabını verir geçeriz" dedi.

Oylarını geçen seçime kıyasla 5 milyon adet artırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, 22 Temmuz'daki seçime kıyasla oylarını artırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

"AK Parti'ye oy vermiş olsun olmasın, tüm milletimize şunu söylemek istiyorum, bu seçimlerin şüphesiz galibi Türk milletidir, bir kez daha demokrasi, bir kez daha milli irade kazanmıştır" diye konuşan Erdoğan, "Millet tüm tartışmalara, tüm gerginliklere son noktayı koymuştur. Kürt, Zaza, Laz, Arap, 74 milyon Türk, emekli, çiftçi, engelli, genç kardeşlerimiz kazanmıştır" dedi.

Erdoğan, "Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de yaşam tarzını, inanç ve değerlerini, onurumuz, namusumuz, şerefimiz olarak göreceğimizden hiç kimsenin, ama hiç kimsenin kuşkusu, şüphesi, tereddüdü olmasın" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir