Erdoğan'ın akşamki iftarına katılmıyorlar

Alevi Bektaşi Federasyonu, Başbakan Erdoğan'ın akşamki iftarına katılmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) temsilcileri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu akşamki iftar davetine katılmayacaklarını belirterek, yemeğe katılacak olan bazı derneklerin Alevileri temsil etmediğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları çerçevesinde bu akşam bazı Alevi örgütleri ve Alevi kanaat önderleri ile iftarda bir araya gelmek için davette bulundu.

ABF Başkanı Fevzi Gümüş düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin 12 yıllık iktidarında Aleviler lehine ciddi tek bir adım bile atılmadığını savunarak, daveti yapan Erdoğan'ın Alevilerin haklarını çalan, Sivas katliamı davasının zaman aşımına "hayırlı olsun" diyen bir kişi olduğunu, AKP'nin de Erdoğan'ın da Alevi düşmanlığının açık olduğunu söyledi.

Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aleviler adına bu tür iftar programlarını yapanların Alevi dünyasında da, Alevi hareketinde de hiç bir karşılıkları yoktur. Alevi Bektaşi Federasyonu konu mankeni olmayı, vitrin süsü
olmayı reddediyor."
Gümüş, bütün diğer Alevi kuruluşlarını ve Alevi dedelerini de bu davete katılmamaya, Erdoğan'ın Alevileri 'konu mankeni' yapma isteğini reddetmeye çağırdı.

Federasyon temsilcileri, Alevilerin temel sorunlarının çözümü için normal ve eşit koşullarda hükümetle her düzeyde görüşmeye hazır olduklarını ifade ederken, Aleviler için hazırlanacağı
iddia edilen paket için ise şimdiye kadar kendileri nezdinde herhangi bir temas olmadığını kaydettiler.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, geçtiğimiz günlerdeki bir açıklamasında, Aleviler ilk defa kendi dönemlerinde devlet tarafından muhatap alındığını, yedi tane çalıştay yaptıklarını belirterek, bu akşamki iftarda yemeğin ardından sir istişare toplantısı yapacaklarını ve buradan yol haritası çıkabileceğini kaydetti.